Home » socialisatie van de friese stabij pups

Hoe doen wij de Socialisatie? en waarom moet je een friese stabij goed socialiseren ?

Er word mij heel  vaak gevraagd , hoe en op welke manier wij zulke vrije friese stabij pups afleveren die nergens bang voor zijn. Waarom friese stabij's zo goed socialiseren . Socialisatie is heel belangrijk om geen bange of angstige friese stabij pup  te krijgen. Het geld voor alle rassen maar zeker voor de friese stabij pups. Helaas hebben we dat zelf ervaren met een pup van ons. Deze heeft geen goede socialisatie gehad en dat krijg je er niet weer uit. Daarom staan wij er voor om de friese stabij pups een hele goede socialisatie mee te geven. Met name de eerste weken bij de  friese stabij pups is de socialisatie  van groot belang. Als het een goede fokker is zal hij/zij van alles doen om er voor te zorgen dat de pup met veel dingen, in ons dagelijks leven kennismaakt en in aanraking komt. Het moet mij ven het hart dat ik soms wel eens lees dat de friese stabij pups in huiselijke kring word geboren. Maar dat zegt nog niets of de pup goed word gesocialiseerd. Soms komt een pup de eerste 8 week niet eens de werpkist uit.  Dat is geen goede start voor een friese stabij pup. Let u daar alstublieft op als u op zoek bent naar een friese stabij pup. Vraag bij de fokker hoe die de eerste 8 week met de pups is omgegaan. Is hij vaak van huis geweest terwijl de pups in de bench bleven? Let ook op de vacht van de friese stabij pups en de oogjes en of ze geen vlooien hebben. Dit zijn allemaal signalen hoe de fokker met de pups is omgegaan.

Uiteraard houdt het niet op bij de fokker. U moet zich er van bewust zijn dat u daar mee door moet gaan. Elke dag kan een hond bijleren. Ga daar zeker mee door tot de pup 1 jaar is. een friese stabij heb je een aantal jaren en dan is het fijn dat je een vrije niet angstige hond hebt. Dan kan je de hond overal mee heen nemen met een angstige hond lukt dit niet. Als je in de socialisatie investeert, dan bouw je een fantastische relatie op met je hond. De trouw van een hond en zeker die van de friese stabij is onvoorwaardelijk. Je hebt er dan een fantastisch gezinslid bij.

Hoe gaat de socialisatie bij ons? vanaf de 2 de week mogen de pups geaaid worden op de arm( wel handen wassen) Zodat ze snel gewend raken aan het aaien en andere geuren.  Als de friese stabij pups wat ouder zijn mogen ze naar buiten. Om ons huis hebben we een grote plaats, waar ze kunnen wennen aan de buitenlucht en geluiden van het verkeer. er liggen daar ook van allerlei attributen om mee te spelen en om aan te wennen. er wordt vuurwerk afgestoken, en hangt was aan de lijn wat wappert , en ligt en hangt een stuk plastic . Allemaal zaken die voor de pups nieuw zijn en waar ze aan moeten wennen. Ze zijn nieuwsgierig en onderzoekend. Leuk is het om dat te zien.  Als de pups 6 week oud zijn na de eerste enting, gaan we de wijde wereld in met het hele nest!!! Dat is super leuk en heel goed voor de friese stabij pups . Wat doen wij dan? We gaan naar de basisschool waar de kinderen ze mogen aaien dat is goed voor de pups zo wennen ze ook aan lawaai van kinderen.  De kinderen genieten de pups genieten en wij ook. Ook het bejaarden/verpleeghuis doen we aan. Daar maken de pups kennis niet alleen met ouderen maar ook met rolstoelen en rollators. Kortom: een heel andere omgeving. En zeg nou zelf dat is toch machtig mooi werk? Ook gaan we naar een tuincentrum waar vele handen over de koppies gaan. Dan zitten ze in een winkelkar dat is ook weer een ander geluid . Ook gaan we naar een treinstation, waar veel mensen zijn en lawaai en natuurlijk treinen , ook drinken we dan een kop koffie binnen en dan mogen de pups mee in de kar dat is zo goed voor de friese stabijpups.

Uiteraard ontvangen wij graag de nieuwe pup eigenaren bij ons thuis. Zo zien zij de pups groeien en leren zij de pups kennen en andersom. Dat is erg leuk en gezellig. Elk nest is weer speciaal voor ons. Nooit is het automatische!!!  We beseffen dat het voor de eigenaren ook erg leuk is om een pup te ontvangen en dat het voor hen een belangrijke gebeurtenis is. Dat maakt het ook leuk om gezonde en blije maar vooral vrije friese stabij pups te bezorgen.

Wij staan voor het ras de friese stabij  en vooral voor gezonde blije en vrije friese stabij's.

Graag tot ziens.